Twee Financieel Adviseurs

Gemeente Rhenen
Voltijd Volledige dag
€2,973 - €4,494 / month
Rhenen

Vacature voor twee Financieel Adviseurs

elk voor minimaal 28 uur en maximaal 36 uur per week



“Hoe ziet mijn dag eruit?

Elke dag is anders bij financieel advies. In de ochtend heb ik contact met medewerkers van het team over de diverse vragen die binnen zijn gekomen. Dit leidt uiteraard ook weer tot contact met medewerkers in de organisatie. Dan vraagt een collega me een collegevoorstel te beoordelen. Het gaat over de begroting van een gemeenschappelijke regeling. Het voorstel hebben we al een keer besproken, dus dit kan ik snel wegwerken

In de middag zit ik in overleg met een collega van financieel beheer en de wethouder financiën. We hebben het over het verstrekken van een lening. Rond een uur of drie ga ik verder met het verwerken van financiële afwijkingen t.b.v. de voorjaarsnota. Dat doe ik in het document van financieel advies. De onderbouwing sla ik op in de daarvoor bestemmende mappen. Nog een laatste kopje koffie en kijken wat er morgen in de agenda staat. Het was weer een productieve dag.”



Wat doe je als Financieel adviseur?


Gezonde financiën zijn belangrijk om ook in de toekomst te kunnen blijven investeren in Rhenen. Als financieel adviseur mag je met een deel van de organisatie hieraan werken. Samen met de manager en medewerkers zorgen jullie samen dat we gemaakte afspraken uitvoeren. Natuurlijk binnen het budget wat daarvoor beschikbaar is. Jij bent de sparringpartner voor financiën. Je werkt zelfstandig.


Elke financieel adviseur verzorgt de advisering aan een eigen deel van de organisatie. We zijn op zoek naar een adviseur voor het sociaal domein en economische zaken. Daarnaast zoeken we een adviseur die richt zich op het terrein van publiekszaken, veiligheid, heffingen en belastingen.


Samen met de andere financieel adviseurs heb je een rol in de planning en control cyclus. Daarvoor maak je voortgangs- en control-informatie voor het management en bestuur.


Ook stel je financieel beleid op en houdt de bestaande financiële beleidskaders actueel. De ontwikkelingen op financieel gebied volg je goed. Bieden die mogelijkheden voor Rhenen?



Is dit wel of niet iets voor jou?


WEL
Je bent klantgericht NIET Je bent erg op jezelf

WEL Je bent analytisch NIET Je benadering is voornamelijk behoudend


WEL
Je hebt oog voor vernieuwing NIET Je bent afwachtend


WEL
Je staat stevig in je schoenen NIET Je laat nog wel eens over je heen lopen


WEL
Je bent enorm nieuwsgierig NIET Je hebt niets meer te leren



Wat moet je kunnen?


De harde eisen voor de functie zijn:


 • Je hebt een hbo-opleiding met een financieel/bedrijfseconomische achtergrond.


Wat goed van pas komt:


 • Je hebt gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen.

 • Je bent stressbestendig en servicegericht.

 • Je bent zelfstandig en je pakt taken zelf op.

 • Je hebt kennis van actuele wetgeving op het gebied van financiën zoals BBV.

 • Je hebt kennis van de financiële boekhouding.



Wat zijn de ontwikkelmogelijkheden?


Voor de adviseur met het aandachtsgebied sociaal domein en economische zaken zijn wij op zoek naar een ervaren collega. Het werk is complex van aard. Kennis en ervaring opgedaan in een soortgelijke functie komen hierbij zeker van pas.


Voor de financieel adviseur op het terrein van o.a. publiekszaken zijn vooral je competenties zoals analytisch vermogen, nieuwsgierigheid en ontwikkelbereidheid van groot belang. Die eigenschappen zijn nodig om zelf te kunnen groeien in de functie maar ook om de inhoud van de functie verder te ontwikkelen. Heb je nog niet zoveel werkervaring maar wel een bedrijfseconomische studie afgerond, dan is deze functie mogelijk wel iets voor jou en kun je starten als junior.



Waar kom je terecht?


Je wordt onderdeel van Team Advies. Het team Advies adviseert de medewerkers van de gemeente Rhenen op het brede terrein van bedrijfsvoering. Het team helpt met het realiseren van bestuurlijke ambities. Je werkt samen met adviseurs van verschillende disciplines. Onder andere P&O, Juridische Zaken, Informatie en Communicatie. Je werkt vaak samen met de adviseurs van andere vakgebieden.


Binnen de gemeente werken we vanuit de bedoeling. Focus op creativiteit in plaats van op regels. Dat biedt heel veel mogelijkheden! En dat kan omdat we een kleine club zijn. Er is veel ruimte om jezelf te ontwikkelen in onderwerpen die je interessant vindt. Daar komt een bepaalde verantwoordelijkheid bij kijken. Een medewerker van de gemeente Rhenen neemt die ook.


We zij een open en steeds in beweging. Collega’s zijn betrokken. Je werkt tussen, naast en met de inwoners van Rhenen.



Je krijgt:


 • Een salaris van tussen € 2.973,- en € 4.494,- bruto per maand op basis van 36 uur (schaal 10). Jouw kennis en ervaring bepalen het precieze bedrag.

 • Tijdens je sollicitatieprocedure kijken we naar je talenten, kwaliteiten en werkervaring en doen we je een passend voorstel. Een arbeidsmarkttoelage behoort tot de mogelijkheden. Liggen jouw ambities op het terrein van een opleiding dan kunnen we bespreken hoe we dit kunnen faciliteren en ondersteunen.

 • Een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris. Met het IKB ben je vrij om te kiezen wat jij wilt.

 • Een overeenkomst voor een periode van 1 jaar met zicht op een vast dienstverband.

 • Toegang tot een interne online academie waar je bijna 200 opleidingen kunt volgen.

 • Een mobiele telefoon en een laptop.



“Als financieel adviseur sta ik midden in de organisatie en spreek ik met zowel uitvoerende medewerkers als beleidsmedewerkers, managers en portefeuillehouders. Het werk is afwisselend. De werkdagen lopen nog wel eens anders dan vooraf bedacht. Ik werk mee aan de begrotingen, tussentijdse rapportages en jaarstukken. Met medewerkers spreek ik over budgetten, investeringen én wat er speelt binnen hun beleidsveld. Regelmatig vragen college- of raadsvoorstellen om een financiële beoordeling. Er is overleg met de collega’s van financieel beheer over boekhoudkundige vraagstukken. En soms schuif ik aan bij of maak ik deel uit van een werkgroep voor een specifiek project

Binnen het team financieel advies sparren we met elkaar en zoeken we steeds naar verbeteringen. Discussie en eigen inbreng zijn gewenst. Van competenties wordt graag gebruik gemaakt

Kortom: financieel adviseur in Rhenen is een brede functie met veel ruimte voor eigen inbreng in een dynamische, maatschappelijk organisatie! “


Ria Davelaar – Financieel adviseur



Past deze functie bij jou?


Klik dan op de button “solliciteer direct” en upload je motivatiebrief en cv. Dat is een voorwaarde om je sollicitatie mee te nemen in de selectieprocedure.



Jouw sollicitatie proces:


Ben je enthousiast, solliciteer dan voor 28 oktober. De kennismakingsgesprekken zijn gepland op dinsdag 2 november en een vervolggesprek op dinsdag 9 november. Op 16 november hebben we tijd gereserveerd voor het arbeidsvoorwaardengesprek en kan de datum van indiensttreding en het salaris worden bepaald.



Bel gerust als je vragen hebt


Je belt naar Dick Roodbeen. Dick is senior financieel adviseur en kan je veel vertellen over de functie. Je bereikt hem op 0317-681 681. Dick is op kantoor van maandag tot en met vrijdag, tussen 9.00 en 17.00 uur.



Je kunt ook bellen met Veronique Vroegop. Zij is onze P&O adviseur en kan je informatie geven over de procedure. Je bereikt haar op 06-39020905.

Deze vacature is verlopen. Gebruik het zoekformulier om actieve vacatures te vinden of om je cv in te dienen.


Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Santé Partners
Deeltijd Volledige dag
€2,700 - €4,286 / month Bekijk vacature
Ben jij de professional die interesse en ervaring heeft in de specialisatie dementie en complexe casuïstiek? Zoek jij een uitdagende baan waarin jij veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt in de Utrechtse Heuvelrug? Kom dan werken bij Santé Partners als casemanager...
Rhenen
Gemeente Rhenen
Voltijd Volledige dag
€2,484 - €4,048 / month Bekijk vacature
“Hoe ziet mijn dag eruit? In ieder geval nooit hetzelfde! Vandaag staat een nutsoverleg en beoordelen en afstemmen vergunningsaanvragen op het programma. Morgen daarentegen ben ik bezig met afstemming met collega beheerders. Ik heb een gesprek over de verlichting in...
Rhenen
Jelling
Voltijd Volledige dag
€2,500 - €3,500 / month Bekijk vacature
Rhenen Meer details Match criteria Opleidingsniveau HBO Data migratie medewerker RORD31510 € 2500 - € 3500 | 40 uur | Ben je een teamspeler, maar kan je ook goed zelfstandig zaken oppakken? Daarnaast kennis van SQL? Bekijk dan nu deze...
Rhenen