Manager Finance & Control

YER
Voltijd Volledige dag
Werkendam

Heb jij ruime ervaring in een leidinggevende, financiële functie? Kan jij een gedegen, financiële basis faciliteren die van doorslaggevend belang is voor het realiseren van een ambitieuze groeistrategie? Dan hebben wij een niet te missen kans!


Voor VIB-Netwerken, een internationaal opererend full-service telecom installatiebedrijf, zoeken wij een Manager Finance & Control. Jij wordt verantwoordelijk voor het faciliteren van een stabiele, interne, financiële basis die de beoogde (inter)nationale groei mogelijk maakt. Een belangrijke functie met veel zelfstandigheid en de uitdaging het (financiële) groeimodel, en met name de projectadministratie, naar jouw hand te zetten. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder.


De onderneming heeft een gezonde financiële basis en streeft ernaar om met een ambitieuze strategie de onderneming te laten groeien in kracht en activiteiten. Om dit te realiseren is de opdrachtgever op zoek naar jou: een daadkrachtige, proactieve Manager Finance & Control.


Functie


VIB-Netwerken heeft recent haar visie en (groei)strategie geactualiseerd. In dit traject is de Manager Finance & Control van fundamenteel belang. Als Manager Finance & Control ben jij verantwoordelijk voor het verder optimaliseren van de interne bedrijfsprocessen, rapportages en systemen. Dit met als doel het realiseren van een stabiele, interne organisatie die de toekomstige nationale en internationale groei efficiënt mogelijk maakt. Jij denkt op strategisch niveau mee om de efficiency van de operationele activiteiten van de onderneming naar een hoger niveau te tillen. Gevraagd en ongevraagd geef jij advies en ondersteun je de directie op strategisch, bedrijfseconomisch, bedrijfskundig en fiscaal gebied. In deze belangrijke rol ben jij onderdeel van het MT. Je rapporteert aan de directie en wordt verantwoordelijk voor het aansturen en optimaal functioneren van de financiële afdeling (3 fte). Verder word jij succesvol door de volgende taken en verantwoordelijkheden op je te nemen: • Structureren en uitbouwen van een adequate en vernieuwende interne bedrijfsvoering en financiële organisatie: je geeft vorm aan bedrijfsprocessen en stuurt de verbeteringen aan.

 • Ontwikkelen en optimaliseren van managementinformatie (dashboard) en het gebruik van de IT-systemen.

 • Bijdragen aan het verhogen van het financiële inzicht van projecten en het kostenbewustzijn binnen de onderneming. In dit kader het verder optimaliseren van het inzicht in project- en kostenstructuren en de financiële beheersing van projecten en onderliggende kosten.

 • Onderhouden van contacten met banken, accountant, fiscalisten en eventuele andere externe adviseurs.

 • Initiëren, coördineren en uitvoeren van diverse (ad hoc) projecten.

 • Verzorgen van maandelijkse financiële (management)rapportages.

 • Coördineren van de jaarafsluiting en het jaarrekeningtraject.

 • Verzorgen van de cash planning en de cashflow forecasts.
Bedrijf


VIB-Netwerken is een internationaal opererende specialist op het gebied van de aanleg en het beheren van glasvezel-, CAI- en datanetwerken t.b.v. datacommunicatie en beveiliging met circa 130 medewerkers die verdeeld zijn over 3 vestigingen (o.a. standplaats Zuidbroek) in Nederland en een in Duitsland. De kenmerkende familiecultuur van de onderneming is open, nuchter en informeel met korte communicatielijnen. Belangrijke steekwoorden in dit kader zijn: ondernemend, commercieel, klant- en servicegericht en oog voor kwaliteit, structuur, efficiency en innovatie.
Aanbod


VIB-Netwerken biedt jou een verantwoordelijke baan met doorgroeimogelijkheden. Als Manager Finance & Controle maak jij onderdeel uit van het MT en kan jij doorgroeien naar directieniveau. Een functie gepaard met zelfstandigheid en de mogelijkheid om écht iets te veranderen. Je komt terecht in een omgeving waar je de kans krijgt je zowel praktisch als theoretisch verder te ontwikkelen. Ten slotte word jij uitstekend beloond met een goed salaris, aangevuld met aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.
Profiel


Wij zoeken een Manager Finance & Control met een proactieve, ondernemende en initiërende instelling; je hebt business sense en oog voor vernieuwende ontwikkelingen en weet deze daadwerkelijk te implementeren. Daarnaast ben jij een People Manager met oog voor de ontwikkeling van de medewerkers: een teamspeler met een gezonde gedrevenheid en evenwichtige, stevige persoonlijkheid. Hierdoor ben je fijn om mee te werken en dwing je respect af met je gedrag én vakinhoudelijke kennis.


Verder breng jij: • Minimaal hbo werk- en denkniveau, gecombineerd met een relevante opleiding (RA/RC).

 • Minimaal 10 jaar relevante werkervaring in een financiële functie, waarvan meerdere jaren in een leidinggevende rol.

 • Uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden. Tactvol en met gevoel voor timing waardoor je gemakkelijk en professioneel beweegt op diverse niveaus.

 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift. Daarnaast affiniteit met en/of de bereidheid om de Duitse spreektaal te beheersen.

Hoe solliciteer

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als u nog geen account heeft, kunt u zich registreren.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Coop Supermarkten
Voltijd Volledige dag
Verkoop-/Kassamedewerker Op zoek naar een afwisselende baan? Die vind je bij Coop! Als verkoopmedewerker/kassamedewerker ben jij namelijk van alle markten thuis. Je staat klanten enthousiast te woord en helpt ze snel en vriendelijk. Je zorgt ervoor dat de inhoud van...
Werkendam
Rietveld Logistics Group
Voltijd Volledige dag
€85,000 / year Bekijk vacature
Wij zijn Rietveld Logistics Group, ontstaan in 1949 en uitgegroeid naar de grootste en meest toonaangevende logistieke dienstverlener over water van Brabant. Als kern hebben wij een ondernemers mentaliteit, binnen een informele sfeer. Onze overtuiging; mensen zijn het kloppend hart...
Werkendam
Naswerkt
Voltijd Volledige dag
€1,050 - €1,300 / hour Bekijk vacature
Ben jij op zoek naar een nieuwe baan in de logistiek waarbij je fulltime in dagdienst kan werken? zoek niet langer wij hebben een leuke baan voor jou! Wat ga je doen? Jij gaat aan de slag als allround logistiek...
Werkendam