Persoonlijk Begeleider

Lievegoed
Voltijd Volledige dag
€2,236 / maand
VreeswijkEr is een uitdagende vacature vrijgekomen bij de kunstwerkplaats Magenta in Driebergen. Daarom zijn we op zoek naar een ervaren en energieke Persoonlijk Begeleider.


FUNCTIE| Persoonlijk Begeleider


Op een rustige en creatieve plek in Driebergen vind je kunstwerkplaats Magenta. Hier werken mensen op eigen tempo met een licht tot ernstige verstandelijke beperking, een vorm van autisme, soms in combinatie met psychische of psychiatrische problematiek onder vakkundige begeleiding in de weverij, keramiekwerkplaats, het atelier, de kantinegroep en de papier en wol werkplaats. In de Magenta-winkel worden de ambachtelijk gemaakte werkstukken verkocht, daarnaast wordt er deelgenomen aan exposities en markten. Bij Lievegoed Karmijn Wevend leren in Driebergen kan een 1-jarige weef-opleiding gevolgd worden. Een aantal oud-deelnemers van de vakopleiding weven bij Karmijn geven demonstraties handweven in de weefhuisjes van het Nederlands Openluchtmuseum Arnhem.


Als persoonlijk begeleider (PB-er) ondersteun je samen met een collega begeleider cliënten bij de Papier en Wol groep met een respectvolle en empathische houding bij de dagelijks dagbestedingsactiviteiten. Hier wordt gespecialiseerde dagopvang geboden aan (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking en bijkomende problematiek zoals autisme. Er kan sprake zijn van moeilijk verstaanbaar gedrag. Bij deze levendige en dynamische groep leg je samen met je team het accent op hun kwaliteiten, talenten, wensen, mogelijkheden en werk je ontwikkelingsgericht. Je schrijft zorgplannen en evalueert de doelen van de cliënten. Daarnaast ben je het aanspreekpunt voor ouders en verwanten. Je stimuleert de cliënten in hun ontwikkeling en zelfstandigheid.


AANBOD • Een werkplek in een organisatie waar je wordt gezien en er ook ruimte is voor je eigen ontwikkeling.

 • We bieden naast de reguliere zorg net iets meer; spiritualiteit, zingeving, creativiteit: daar staan we voor en hebben we jarenlang ervaring mee. Onze locaties zijn kleinschalig en persoonlijk.

 • Een mogelijkheid om ervaring op te doen met onze doelgroep en met de antroposofische werkwijze.

 • Een aanstelling voor de duur van een jaar, met de intentie tot verlenging voor onbepaalde tijd.

 • Een aanstelling van 24 uur per week.

 • Je wordt aangesteld in schaal 40 volgens CAO Gehandicaptenzorg (min. € 2.236 ,- en max. € 3.154,- bij 36 uur.)

 • Een eindejaarsuitkering conform Cao Gehandicaptenzorg.

 • Je kan voordelen ontvangen bij de aanschaf van een (elektrische-)fiets, computer, tablet, mobiele telefoon en dergelijke.

 • Tevens bieden wij de mogelijkheid om met belastingvoordeel jaarlijks (een gedeelte van) een eventuele studieschuld af te lossen.


PROFIEL • Je beschikt over een relevant diploma op mbo-4 niveau, zoals MZ of SPW.

 • Je hebt interesse in de antroposofische werkwijze of bent bereid je hierin te verdiepen.

 • In de contacten met cliënten en betrokkenen ben je motiverend, tactisch, hulpvaardig, invoelend en kun je goed luisteren.


GEÏNTERESSEERD


Wacht niet te lang met reageren. Dit doe je via het sollicitatieformulier op onze website waarin je je cv en motivatie kan uploaden. Let op: bij voldoende geschikte kandidaten sluiten we de procedure eerder. Na je sollicitatie nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.


PROCEDURE


Meer informatie over onze locaties of onze sollicitatieprocedure vind je op www.werkenbijlievegoed.nl. Een referentiecheck is onderdeel van deze selectieprocedure. Tevens ontvangen we graag een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) van je.


ORGANISATIE


Bij Lievegoed staat de mens centraal, dit geldt voor cliënten, verwanten én medewerkers. Dat merk je en voel je door de menselijke benadering, de betrokkenheid die er heerst en de prettige, laagdrempelige cultuur. Lievegoed biedt op basis van haar antroposofische identiteit de best passende specialistische behandeling en begeleiding aan kinderen en volwassenen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, mensen met niet aangeboren hersenletsel en problemen op het gebied van psychiatrie en/of verslaving.


Deze zorg biedt Lievegoed binnen een caring community. De vragen en behoeften van de cliënt is van invloed op de geboden zorg. Daar ligt voor Lievegoed de basis voor kwaliteit van leven. Lievegoed richt zich zowel op het individu als ook op het individu in verbondenheid met de gemeenschap. In balans komen beiden tot bloei. Lievegoed gelooft in de kracht van ritmes en rituelen, kunst en cultuur, contact met de natuur, gezonde leefstijl, duurzaamheid, gezond makend werk en zingeving met ruimte voor spiritualiteit. Deze waarden geven voortdurend richting in de zorg die Lievegoed biedt.


Meer informatie over de missie en visie van Lievegoed en de locaties is te vinden op www.lievegoed.nl.

Meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Petra Takkenkamp via +31 683802964.

Hoe solliciteer

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als u nog geen account heeft, kunt u zich registreren.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

TotalEnergies - Bodegraven (Reeuwijk)
Voltijd Volledige dag
Als verkoopmedewerker ben je hét gezicht van het TotalEnergies servicestation. Jouw gastvrijheid is bij ons onmisbaar. Je bent pas tevreden wanneer de klanten met een glimlach de winkel verlaten. In deze functie heb je te maken met veel verantwoordelijkheden. Zo...
Vreeswijk
Rovidam
Voltijd Volledige dag
€4,000 - €9,000 / maand Bekijk vacature
Op zoek in het gezellige Utrecht? Tandarts, vrolijk, sociaal. En met ervaring, hoeft niet mag wel. Daarom Rovidam! Van tandarts-specialist tot balie assistent. Via ons krijg je zicht op de zichtbare en onzichtbare vacatures. Wij hebben kennis van de praktijken....
Vreeswijk
Dienstverband:36 uur Locatie:Utrecht Opleidingsniveau:hbo/wo Salaris:€ 4.163 tot € 6.247 Categorie:Staf & advies Solliciteer vóór 23 augustus 2022 Jij durft op creatieve wijze collega’s bewust te maken van integriteitsissues binnen ProRail. Werk om trots op te zijn ProRail is een dynamische...
Vreeswijk