Directeur VO

OOZ
Voltijd Volledige dag
€5,399 - €7,215 / maand
Zwolle

Van Kinsbergen college is één van de zeven Kunskapsskolan (KED-)partnerscholen in Nederland. Met een team van 34 gedreven professionals wordt volgens het KED-kwaliteitskader voortgezet onderwijs verzorgd aan ongeveer 300 leerlingen uit Elburg en omgeving.


De kracht van de school ligt in de wijze waarop het onderwijsconcept van Kunskapsskolan wordt ingevuld en de kleinschaligheid. Leerlingen en medewerkers ervaren veel vrijheid en ruimte en er heerst een open en prettige sfeer. Het onderwijs wordt geboden volgens een duidelijke structuur. Leerlingen leren zelfstandig te zijn en te werken, waarmee ze goed voorbereid worden op de toekomst. Tegelijkertijd zijn de onderwijsopbrengsten en examenresultaten van een hoog niveau.


Met ingang van het schooljaar 2023-2024 ontstaat een vacature voor een directeur die samen met het team de ambitie waar wil maken om de beste Kunskapsskolan-school van Nederland te worden. Matcht jouw ambitie met die van ons?JIJ in jouw rol
Je omarmt de visie van het Kunskapsskolan onderwijs en geeft richting aan de ambitie en doorontwikkeling van het concept in de school. Je participeert in kwaliteitsdagen voor schoolleiders, faciliteert supportmiddagen voor experts en maakt actief deel uit van het (inter)nationale KED-netwerk met uitwisselingsprogramma’s en een jaarlijks internationaal congres.


De kracht van ons onderwijsconcept grijp je aan als kans om de positie van de school in de regio te verstevigen. Zo is een van jouw opdrachten om de samenwerkingen in het netwerk van partners te intensiveren en te verduurzamen. Samenwerkingen die we nodig hebben om leerlingen te helpen ontwikkelen en het onderwijs nog beter te maken.


Je ziet er niet alleen op toe dat de kwaliteit van het onderwijs op orde blijft volgens de KED-kwaliteitskaders, maar je bent ook gericht op voortdurende verbetering. Daarbij heb je niet alleen aandacht voor het proces en de resultaten, maar ook voor de evaluatie en borging. De focus ligt op samenwerking en op leren van en met elkaar, binnen de school maar ook in het netwerk van de partnerscholen van Kunskapsskolan én van OOZ. Je versterkt de professionele cultuur en dialoog en ontwikkelt daarmee het onderwijs verder. Je hebt zicht op de aanwezige talenten, kennis en expertise binnen het team, zet deze optimaal in en faciliteert ieder in zijn persoonlijke en professionele ontwikkeling. Daarmee stimuleer je de ontwikkeling van het team en het individu.


Samen met het team en met de collega-directeuren van OOZ geef je vanuit de waarden van het openbaar onderwijs deze planperiode uitvoering aan het strategisch beleidsplan ‘Samen meer kracht’. Daarin staan vier strategische accenten centraal, namelijk burgerschap, kansengelijkheid, inclusiever onderwijs en duurzaam in beweging. Onderwerpen die elk op hun eigen manier herkenbaar zijn, voor onze scholen én voor jou. Creëer jij straks samen met ons onderwijs dat onze leerlingen optimaal voorbereidt op het vervolgonderwijs en de samenleving?JIJ brengt mee
Je beschikt over relevante leidinggevende ervaring en hebt kennis van en bij voorkeur ervaring met het onderwijsconcept Kunskapsskolan. Je hebt hierop een duidelijke visie ontwikkeld en bent in staat deze te vertalen naar nieuwe mogelijkheden voor de school. Anderen omschrijven jou als iemand die vooruitkijkt, overzicht heeft, de grote lijnen volgt, maar ook oog heeft voor details. Je bent besluitvaardig en resultaatgericht en zet daarmee de koers uit.


Je bent een authentiek, inspirerend en verbindend leider die vanuit vertrouwen de collega’s de ruimte en vrijheid geeft om het onderwijs vorm te geven. Je straalt vertrouwen uit en investeert in een goede relatie met collega’s, ouders en leerlingen. Een zichtbare leider en iemand die als vanzelfsprekend aansluit bij activiteiten die vanuit de school worden georganiseerd. In je communicatie ben je helder en transparant.


In je rol als directeur binnen OOZ lever je een actieve bijdrage aan strategische vraagstukken, projecten en vervul je een prominent rol in de netwerkontwikkeling. Je toont initiatief, neemt verantwoordelijkheid en bent een stuwende kracht binnen de school en het netwerk van collega-directeuren. Je benadert situaties vanuit verschillende perspectieven en komt met vernieuwde integrale ideeën en oplossingsrichtingen voor interne en externe ontwikkelingen. Je zoekt de samenwerking met scholen in de regio en ziet hierin vooral kansen.


Breng jij als directeur de energie die wij zoeken? Dan komen we graag met jou in gesprek!Wij bieden jou  • Een uitdagende werkplek op een kleinschalige school in een dynamische en ontwikkelgerichte omgeving.

  • Afhankelijk van je achtergrond en ervaring een salaris tussen € 5.399,- en € 7.215,- bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (schaal 14 cao VO 2022-2023).

  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder vakantie-uitkering (8%), eindejaarsuitkering (8,33%), een bindingstoelage en een netto telefoonvergoeding.

  • Een tijdelijk contract met uitzicht op een vast dienstverband.

  • Een aantrekkelijke werkkostenregeling (slim gebruikmaken van fiscale regelingen) en diverse verlofregelingen op maat.

  • Optimale ondersteuning vanuit onze Support-afdelingen en een netwerk van collega-directeuren om mee te sparren en om school-overstijgende zaken samen mee op te pakken.

  • Een landelijk en internationaal netwerk vanuit Kunskapsskolan waarbinnen je kennis, ervaring en expertise kunt delen.

Kom in contact
Ben je enthousiast over deze rol en herken jij jezelf in het gestelde profiel? Dan ontvangen we graag jouw motivatiebrief en CV via onderstaand formulier.


Voor informatie over de school en de vacature kun je contact opnemen met Kees Elsinga (college van bestuur) via 06 51 36 93 52. Vragen over de procedure kun je stellen aan Tessa van Belle (directeur HR) via 06 14 94 99 53.


Solliciteren kan tot en met zondag 11 juni 2023. De eerste gesprekken vinden plaats op 14 juni 2023, de tweede gespreksronde op 23 juni 2023. Een talentscan en een Management Potentieel Index (MPI) maken onderdeel uit van de procedure. Het talentgesprek staat gepland voor 20 juni 2023. Houd je deze data vrij in je agenda?

Wij staan voor gelijke kansen voor iedereen, ongeacht leeftijd, gender, godsdienst, beperking, geaardheid, politieke voorkeur, sociale of culturele achtergrond. Iedereen is welkom!

Wij houden ons het recht voor de vacature eerder te sluiten wanneer er omstandigheden zijn die dat vragen. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Hoe solliciteer

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als u nog geen account heeft, kunt u zich registreren.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Dental Care Professionals
Voltijd Volledige dag
Functiegroep Tandartsassistent(e) Werklocatie Regio Zwolle/Deventer Aantal dagen In overleg Voor een leuk, klein team van een praktijk in de regio Deventer/Zwolle, ben ik op zoek naar een Tandartsassistent, dagen in overleg. Over de tandartspraktijk en de vacature Deze praktijk wordt...
Zwolle
Provincie Overijssel
Voltijd Volledige dag
€3,386 - €4,779 / maand Bekijk vacature
We willen dat dat iedereen kan genieten van cultuur en daarom zetten we in op een professioneel cultureel aanbod voor een breed publiek. Provincie Overijssel brengt mensen en organisaties samen en we verspreiden kennis en vernieuwende ideeën. En jij kunt...
Zwolle
Zeeman
Voltijd Volledige dag
€11 / uur Bekijk vacature
Jouw bijbaan als Verkoopmedewerker Ben je op zoek naar een bijbaan met variatie en een leuk team? Als Verkoopmedewerker bij Zeeman werk je bij één van de sterkste retail merken van Nederland in een echt familiebedrijf. Je zorgt er samen...
Zwolle