Directieondersteuner

Gemeente Amsterdam
Voltijd Volledige dag
€2,878 - €4,052 / maand
Amsterdam
Uren per week


32-36 uur


Plaatsingdatum


20-11-2023


Vacaturenummer


CA10033498
Werk- en denkniveau


MBO


Salarisniveau


Minimaal € 2.878,- tot maximaal € 4.052,-


Sluitingsdatum


03-12-2023


Aantal fte


1 • Bijdragen aan overzicht, regelmaat en de kwaliteit van de besluitvorming.

 • Zorgen dat iedereen in Amsterdam zich veilig en vrij kan voelen. Zowel thuis als op straat.

 • Werken in team Bestuurs- en Directieteam, een klein team dat deel uitmaakt van de afdeling Innovatie, Projecten en Advies (IPA) van de directie Toezicht, Handhaving, Openbare Ruimte.De functie


In de functie van directieondersteuner functioneer je als smeerolie voor je team. Je draagt bij aan overzicht, regelmaat en de kwaliteit van de besluitvorming. Dit doe je door mee te denken met de (door)ontwikkeling van besluitvormingsinstrumenten, bijvoorbeeld termijnagenda’s en overzichten. Ook faciliteer je adequate voorbereiding, verzorg je de besluitenlijsten, beheer je de mailbox van team BDA en ben je een operationele steunpilaar in politiek-bestuurlijke en strategische trajecten. Verder sta je in verbinding met collega’s voor afstemming over werkzaamheden en het verkrijgen en verstrekken van informatie. Waar nodig lever je het team praktische ondersteuning. Je bent vaardig met Microsoft Office en MS teams en bekend met bestuurlijke informatiesystemen. Het team communiceert veel met directie en management en andere collega’s binnen en buiten THOR. Je gaat ons helpen die processen te vergemakkelijken.
Dit doe je op een gemiddelde dag

 • Je zorgt ervoor dat stukken voor bestuurlijke besluitvorming tijdig en correct worden ingevoerd in de applicatie Andreas

 • Je beheert een aantal groepsmailboxen en zorgt ervoor dat de mails bij de juiste persoon terecht komen en monitort de tijdige beantwoording van de mails;

 • Je beheert termijnagenda’s;

 • Je belt met collega’s die stukken voor ambtelijke en bestuurlijke overleggen moeten aanleveren en zorgt ervoor dat agenda’s en stukken voor overleggen tijdig en volledig verzonden worden;

 • Je stelt besluitenlijsten en notulen van overleggen op.

 • Je geeft projectmatige ondersteuning aan “de beweging”, door overleggen te plannen, vergaderingen te organiseren, accommodaties te regelen, documenten te verspreiden et cetera.


Hier ga je aan de slag
We willen een goede werkgever zijn die ervoor zorgt dat alle collega’s zich gezien en gewaardeerd voelen. We koesteren verschillen tussen collega’s, al die verschillen zorgen voor betere resultaten voor onze organisatie én onze stad. We streven daarbij naar een personeelsbestand dat een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam. Dus wie jij ook bent: bij ons ben je van harte welkom!


Je komt terecht in het team Bestuurs- en Directieteam (BDA) een klein team dat deel uitmaakt van de afdeling Innovatie, Projecten en Advies (IPA) van de directie THOR. Samen met de collega’s van de afdeling Ondersteuning Operatie (OO) zorgen we ervoor dat de handhavers en toezichthouders op straat en op het water hun werk, binnen de bestuurlijke kaders, goed kunnen doen. Dat doen we o.a. met advies, ondersteuning en projectmatig werken binnen het onderdeel Ontwikkeling, Innovatie en Ondersteuning (OIO). De handhavers en toezichthouders in de openbare ruimte werken samen met andere collega’s in het onderdeel Operatie, Daartoe behoren de Gebiedsteams, Team Snelle Interventies, Specialismen Binnen (Meldkamer, Cameratoezicht en Boa-binnen) en Specialismen Buiten (VOV, Nautisch, Wegsleep en Fietsparkeren).


Dit breng je mee
Voor de functie Directieondersteuner beschik je over: • Een diploma op mbo-4 niveau.

 • Minimaal een jaar werkervaring met kantoorapplicaties als bijvoorbeeld Word, Excel, Powerpoint.
Aan competenties breng je mee: • Plannen: Plant en coördineert activiteiten efficiënt om doelstellingen te behalen binnen een gegeven tijdsbestek, waarbij de middelen optimaal worden benut.

 • Nauwkeurig: Aandacht voor details, consistent en effectief kunnen omgaan met detailinformatie.

 • Klantgerichtheid: Speelt in op de wensen en behoeften van de klant.

 • Stressbestendig: Blijft effectief werken onder druk, bij tegenslag en/of in een hectische omgeving.


Dit bieden we jou
Als Directieondersteuner kom je ons 36 uur per week versterken en kun je rekenen op onderstaande arbeidsvoorwaarden: • Een bruto maandsalaris van minimaal € 2.878,- tot maximaal € 4.052,- (schaal 8) op basis van een 36-urige werkweek. Het exacte salaris wordt afgestemd op de opleiding, kennis en ervaring die je meebrengt.

 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van 12 maanden, met daarna de mogelijkheid op een overeenkomst voor onbepaalde tijd indien je op dit moment nog geen, of een tijdelijke, arbeidsovereenkomst hebt bij Gemeente Amsterdam.

 • Indien je al een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd hebt bij de Gemeente Amsterdam, dan behoud je deze en word je overgeplaatst.

 • Ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden. Ons interne opleidingscentrum, de Amsterdamse School, biedt verschillende opleidingen, ontwikkeltrajecten en begeleiding in het werk waardoor je jezelf kan blijven uitdagen.

 • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van jouw salaris dat je kunt gebruiken voor bijvoorbeeld extra pensioenopbouw of extra verlofdagen.

 • Een pensioenregeling bij ABP, het pensioenfonds voor overheid en onderwijs.

 • Een reiskostenvergoeding van € 0,10 per kilometer, tot 45 kilometer enkele reis woon-werkafstand voor het aantal dagen dat je op kantoor werkt en/of een thuiswerkvergoeding van € 3,- netto per werkdag dat je thuis werkt.

 • Een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering.

 • Hybride werken: in deze functie kun je deels thuis en deels op kantoor werken. We bieden (thuis)werkmiddelen aan om je werkplek veilig en gezond in te richten.

 • Een mobiele telefoon en werklaptop.


Nieuwsgierig naar al onze arbeidsvoorwaarden? Bekijk de Personeelsregeling Gemeente Amsterdam (PGA).


Solliciteren naar deze baan

 • Spreekt deze vacature je aan, dan ontvangen we je sollicitatie graag uiterlijk 25 oktober 2023 via de ‘direct solliciteren’ button.

 • Deze vacature staat uitsluitend intern uit. Interne vacatures zijn opengesteld voor gemeentepersoneel en uitzendkrachten die minimaal 6 maanden achtereenvolgens voor de gemeente Amsterdam werken.

 • Wij ontvangen graag je motivatiebrief, waarin je in maximaal 1 A4 pagina toelicht waarom jouw werkervaring en competenties aansluiten bij deze functie. Je motivatie wordt meegewogen tijdens de selectieprocedure.

 • De selectieprocedure start meteen na de sluitingstermijn en bestaat uit maximaal 2 selectierondes, namelijk een sollicitatiegesprek en een arbeidsvoorwaardengesprek.

 • Sluit je cv aan op de functie-eisen, dan nodigen we je graag uit voor een sollicitatiegesprek.

 • De gesprekken vinden fysiek plaats op onze kantoorlocatie te Amsterdam.

 • Van elke collega die ons komt versterken vragen wij een recente Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).


Ongevraagde acquisitie door bemiddelingsbureaus stellen we niet op prijs en kan leiden tot uitsluiting bij onze andere wervingsacties. Ook het ongevraagd sturen van cv’s door bureaus aan onze medewerkers zien we als acquisitie. Deze cv’s nemen we niet in behandeling.

Hoe solliciteer

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als u nog geen account heeft, kunt u zich registreren.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Uitjebureau
Voltijd Volledige dag
Fulltime Vaste baan Amsterdam - Noord Zie jij het als een uitdaging dagelijks klanten enthousiast te maken over onze bedrijfsuitjes en events in geheel Nederland en Antwerpen? Krijg jij energie van de dagelijkse belletjes en mailtjes met de klant en...
Amsterdam
Amity International School Amsterdam
Voltijd Volledige dag
Amsterdam (0,6 fte/uur) Direct solliciteren op deze vacature? 25 minuten geleden Primair onderwijs 0,6 Amity International School Amsterdam Vacature informatie Startdatum: Per direct Reageren tot: 11-12-2023 Aantal fte/uur: 0,6 Type onderwijs: Primair onderwijs Omschrijving organisatie Established more than twenty years...
Amsterdam
Kijk jij ernaar uit om bij te dragen aan een toekomstbestendig Nederland? En ben jij klaar voor een verdiepende stap in je carrière? Lees dan snel verder.. Wat ga je doen? Vanaf maart 2024 starten we binnen team Energietransitie met...
Amsterdam