Ondersteunend begeleider gezinsopvang De Roggeveen (24-28 uur)

HVO-Querido
Voltijd Volledige dag
€3,284 / maand
Amsterdam

Jouw rol


Observeren, stimuleren en aanpakken.
Jij bent een vraagbaak voor de gezinnen. Je helpt ze met hun dagelijkse activiteiten, stimuleert hun zelfredzaamheid en je hebt de ouders en de kinderen in beeld. Je ondersteunt bij en/of verricht huishoudelijke werkzaamheden en je zorgt voor een prettige en fijne sfeer voor de gezinnen in de opvang. Je hebt een signalerende functie, houdt de administratie bij en rapporteert in het Elektronisch Cliënten Dossier (ECD). Bij HVO-Querido werken we vanuit de Krachtmethodiek. Dit betekent dat je als ondersteunend begeleider gelooft in de kracht van cliënten en jij je richt op wat ze kunnen en hier verder op bouwt. Onze gezinsbegeleiders zijn niet altijd aanwezig op de locatie, omdat ze ook ambulant werken. Dit betekent dat je op bepaalde momenten van een dienst alleen werkt.


Wij zijn op zoek naar twee nieuwe collega's die ons team komen versterken.


Locatie


Op de locatie Roggeveen, bieden wij 24-uurs-zorg. Wij zijn een opvangvoorziening voor gezinnen die dakloos zijn en psychosociale- en sociaaleconomische problemen hebben. We hebben 47 woonunits beschikbaar en 2 units voor crisisopvang. Ook bieden wij ambulant begeleiding op de noodopvang aan ongeveer 20 gezinnen.
Alle gezinnen worden begeleid door een vaste gezinsbegeleider, die verantwoordelijk is voor de hulpverlening. Het doel van de begeleiding is doorstroom naar een zelfstandige woonvorm. Je werkt volgens een 7-daags rooster dat vierwekelijks in overleg met jou gemaakt wordt. Je werktijden liggen tussen 8.00 en 23.00 uur. Als ondersteunend begeleider werk je met name in de avonden en in de weekenden. Zo kan je de kinderen veel zien en begeleiding bieden in de dagelijkse gezinssituaties.


Jouw profiel


Je bent allereerst een doener die zichzelf goed kent! Je weet waar je kracht ligt én waar je hulp bij moet vragen. Je hebt aandacht voor de groepsdynamica tussen ouders en kinderen. Je krijgt soms te maken met menselijk leed bij cliënten en er is een kans dat je te maken krijgt met agressie. Het is daarom belangrijk dat je je grenzen kent en deze actief bewaakt. Je hebt een open houding en kunt je manier van communiceren aanpassen aan mensen met verschillende achtergronden. Herken je jezelf ook in onderstaande wensen, dan maken we graag kennis met jou!



 • Je beschikt over MBO-3 werk- en denkniveau en bij voorkeur een afgeronde (pedagogische) agogische opleiding;

 • Je hebt bij voorkeur enige ervaring met werken met dak- en thuisloze gezinnen met kinderen in diverse leeftijden;

 • Je hebt een positieve instelling en kunt meebewegen met mensen;

 • Je staat stevig in je schoenen, kunt zelfstandig werken en neemt graag initiatief;

 • Je beschikt over een flexibele instelling en vindt het prettig om onregelmatig te werken.


Arbeidsvoorwaarden en bijzonderheden



 • Een baan met veel vrijheid en ruimte voor initiatief;

 • Het betreft in eerste instantie een contract voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband;

 • Jouw salaris bedraagt minimaal € 2.354,- en maximaal € 3.284,- bruto per maand; (schaal 5, CAO Sociaal Werk) op basis van een 36-urige werkweek. Dit is exclusief een arbeidsmarkttoeslag van 1,13%;

 • Solliciteer je als zij-instromer? Bekijk dan de informatiepagina voor zij-instromers via Zij-instromers - HVO Querido (samenvoorthuis.nl)

 • Overige arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Sociaal Werk. Zo krijg je een individueel keuze budget van 18%. Hierin zitten onder andere bovenwettelijke verlofdagen, vakantiegeld en een eindejaarsuitkering. Ook bouw je maandelijks een loopbaanbudget van 1,5% op. We vinden vitaliteit belangrijk en bieden jou daarom jaarlijks een sportvergoeding van €100,-;

 • Een referentiecheck en Verklaring Omtrent Gedrag zijn verplichte onderdelen van de procedure;

 • Een online competentievragenlijst kan onderdeel uitmaken van de procedure;

 • Met een interactief onboardingsprogramma bieden we jou een warm welkom en een goede start.


HVO-Querido wil een diverse en rechtvaardige organisatie zijn waar alle medewerkers zich thuis voelen en zichzelf kunnen zijn. Wij streven naar een personeelsbestand dat een afspiegeling is van de maatschappij met alle verschillen die je maar kunt bedenken. We willen ervoor zorgen dat onze medewerkers en cliënten gelijkwaardig behandeld worden.


Meer informatie?


Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Janice Sleeswijk, zorgcoördinator, via 06-21572854. Voor vragen over de procedure, kun je bellen met recruitment via 06-15345688 en 06-15365021.


Direct solliciteren?


Graag ontvangen we je digitale reactie vóór 5 december a.s.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Belangrijk om te weten: het kan helaas voorkomen dat onze mail in je spambox terecht komt! Daarom raden wij je aan om dit regelmatig te checken.



Hoe solliciteer

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als u nog geen account heeft, kunt u zich registreren.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Lagardère Travel Retail
Voltijd Volledige dag
4 - 5 dagen Heb jij affiniteit met cijfers, werk jij nauwkeurig en ben jij op zoek naar een uitdagende functie? Dan is dit wellicht jouw nieuwe baan! De functie: Als medewerker crediteurenadministratie speel je een essentiële rol in het...
Amsterdam
Assistent Leidinggevende - Babygroepen WFC Ben jij die energieke en empathische leidinggevende waar collega's van op aan kunnen? En werk je graag met concrete handvatten vanuit een duidelijke Pedagogische visie? Lees dan snel verder en pak je kans bij CompaNanny!...
Amsterdam
JLL
Voltijd Volledige dag
JLL supports the Whole You, personally and professionally. Our people at JLL are shaping the future of real estate for a better world by combining world class services, advisory and technology to our clients. We are committed to hiring the...
Amsterdam