Persoonlijk begeleider

Kwintes
Voltijd Volledige dag
Emmeloord
Wij zijn per direct op zoek naar een Persoonlijk begeleider die 24 uur per week beschikbaar is!Als persoonlijk begeleider heb je een eigen caseload en begeleid je gemiddeld 10 cliënten. Samen met de cliënten stel je doelen op die gericht zijn op het zo zelfstandig mogelijk deelnemen aan de maatschappij. Vragen die hierbij centraal staan zijn vooral gericht op wat cliënten gelukkig maakt en wat zij nodig hebben om vorm te geven aan hun leven met de beperkingen die zij hebben. Je speelt een belangrijke rol in de coördinatie van de zorg rondom cliënten en schakelt veel met collega woonbegeleiders, externe organisaties en het sociale netwerk van de cliënt. Uiteraard houdt je een vinger aan de pols, evalueer je de doelen en de begeleiding. Binnen deze functie ben je veel in gesprek, maar bied je waar nodig ook praktische hulp. Je weet als geen ander hoe belangrijk het is om een vertrouwensband op te bouwen en naast cliënten te staan. In dit werk is ook jouw kennis van de omgeving, het netwerken en zorgvuldig bijhouden van de cliënten dossiers van groot belang. De diversiteit aan contacten en taken maken de functie tot een dynamische baan met veel verantwoordelijkheid.Als zorgorganisatie in een veranderende maatschappij, is Kwintes constant bezig met innoveren. In veel gemeentes leveren we al 24 uurs zorg, onder andere door het inzetten van beeldbellen en eHealth. Deze manier van werken zorgt ervoor dat cliënten zo optimaal mogelijk zorg ontvangen, ook buiten kantoortijden. Voor onze medewerkers vraagt dat om extra flexibiliteit.Jouw werkplekOp deze woonlocatie wordt begeleiding geboden aan gemiddeld 24 bewoners tussen 18 en 60 jaar. Er zijn twee groepen op locatie met elk vier bewoners. De rest van de bewoners wonen op eenpersoonsappartementen, zij zijn wat zelfstandiger. De doelgroep is jongvolwassenen en volwassenen met psychosociale problematiek, Psychiatrie/ somatische zorg. Bijvoorbeeld autisme, persoonlijkheidsproblematiek, hechtingsproblematiek, Schizofrenie, Bipolaire stoornis ect.Het doel is de bewoners vaardigheden aan te leren zodat zij zoveel mogelijk meedraaien in de maatschappij. Veel bewoners stromen na een aantal jaren uit naar een zelfstandige woning, anderen blijven een langere tijd wonen binnen de beschermde woonvorm. Het team bestaat uit woonbegeleiders, persoonlijk begeleiders en een slaapwachtteam.

Over Kwintes

Kwintes ondersteunt mensen met een psychiatrische of psychosociale kwetsbaarheid. Wij bieden hulp bij wonen, werken en leren om een zo zelfstandig mogelijk leven te leiden. Je vindt ons op veel verschillende plaatsen in Nederland, van Flevoland tot aan Utrecht en Gouda. Samen met 2.000 collega’s, stagiaires en vrijwilligers zetten we ons in om mensen te helpen. Bij Kwintes gaan we uit van wat wél kan, ook als het om jouw loopbaan gaat. We bieden je werk met betekenis, de ruimte om jezelf te zijn en meer uit jezelf te halen. Onze kernwaarden zijn: vakkundig, vertrouwen en verbinden. Zie jij ook meer in mensen? Ontdek wat jij kunt betekenen!Wat we van jou verwachtenIn deze functie is het van groot belang dat je assertief en vasthoudend bent en stevig in je schoenen staat. We verwachten een proactieve houding en zoeken iemand die van aanpakken houdt. Out of the box kan denken en invoelend is. Iemand die kan signaleren en kan omgaan met agressie en gedragsproblematiek Je spreekt de taal van de bewoners. Je kunt feedback geven én ontvangen en durft mensen aan te spreken, zowel collega’s als cliënten. Belangrijke informatie deel je met elkaar en vragen stellen zit in je natuur. Kortom; we zoeken betrokken collega’s die samenwerken hoog in het vaandel hebben staan!Je hebt een regelmatig dienstrooster als persoonlijk begeleider, wel kan het soms handig zijn om een avond in de week te werken als er verschillende cliënten overdag niet kunnen vanwege school/werk. Je hebt als persoonlijk begeleider redelijk veel flexibiliteit om je diensten in te plannen, wel in overleg met je collega’s natuurlijk.Als team leveren we een bijdrage aan de teamontwikkeling en creëren we ruimte voor (zelf)reflectie om zo samen goede zorg te verlenen. Als teamlid heb je een belangrijke rol in het verder ontwikkelen van de begeleidingsvorm. De begeleiding van cliënten staat voorop, maar ook is er veel ruimte om samen met het team invulling te geven aan het werk. Ieder teamlid is aandacht functionaris van een onderwerp binnen het team, waarbij je invulling geeft aan de inhoud ervan.Wat we verder van jou verwachten:

 • Een afgeronde relevante hbo-opleiding zoals Social Work (SPH, MWD of toegepaste psychologie), bij voorkeur met uitstroomprofiel GGZ Agoog.
 • Kennis van en ervaring met psychiatrische ziektebeelden, psychosociale problematiek en de rehabilitatiemethodiek.
 • Je bent in staat om het begeleidingsproces te coördineren en waar nodig taken te delegeren.
 • Je bent klantgericht, kunt goed samenwerken en staat open voor nieuwe ontwikkelingen.
 • Je kunt omgaan met verbale en non-verbale agressie en kunt goed handelen in crisissituaties.
 • Het opbouwen en onderhouden van relaties en netwerken gaat je goed af.
 • Je bent innovatief en denkt graag buiten de kaders.

Ons aanbod

 • Een goed salaris (tussen € 2.870,- en € 3.863,- op basis van 36 uur) (cao GGZ, FWG 45).
 • Een vaste eindejaarsuitkering in december van 8,33%.
 • Een uitstekende pensioenregeling waarin Kwintes voor 50% bijdraagt.
 • Een afwisselende baan met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.
 • Een ruim aanbod aan opleiding, training en coaching; zowel via de interne afdeling leren & ontwikkelen als extern.
 • Deelname aan het ontwikkelprogramma Standaard in vakmanschap.
 • Een persoonlijk en taalgebonden opleidingsbudget.
 • Voordelig sporten en korting op producten en dagjes uit.

Informatie en solliciteren:

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan online voor interne sollicitanten via het portaal en voor externe sollicitanten via onze website. Naast een cv ontvangen we ook graag je motivatie (is optioneel). Neem voor meer informatie contact op met Jessica van den Enden via [email protected] of 06- 11479156. Het nagaan van een referentie is onderdeel van de sollicitatieprocedure en bij indiensttreding vragen we om een VOG (verklaring omtrent gedrag). Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Hoe solliciteer

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als u nog geen account heeft, kunt u zich registreren.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Leeuwarder Courant
Voltijd Volledige dag
De functieBen jij in de periode van augustus tot en met november op zoek naar een tijdelijke baan? Dan zijn wij op zoek naar jou! Medewerker bevoorrading Jij bent een onmisbare schakel op de werkvloer. Je zorgt ervoor dat de...
Emmeloord
Voor deze baan moet je wel van (heel) vroeg opstaan houden, want jouw werkdag start tussen 00.00 en 02.00 uur. In ruil daarvoor kun je regelmatig gaan genieten van een schitterende zonsopkomst. Je kunt zowel fulltime als parttime in deze...
Emmeloord
Eminent Groep
Voltijd Volledige dag
Functieomschrijving . Op zoek naar een professional in het TIG-lassen die zijn of haar expertise wil inzetten voor het vervaardigen van hoogwaardig dun plaatwerk. Of het nu gaat om eenvoudige, seriematige of complexe projecten, jouw vaardigheden dragen bij aan de...
Emmeloord